Agymanók színező – Agymanók kifestő

Ha szeretitek Agymanók kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Agymanók színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Agymanók kifestőt, Agymanók színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Agymanók kinyomtatható színezőjét, Agymanók kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a Agymanók kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Agymanók kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható Agymanók kifestő és nyomtatható Agymanók kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő Agymanók kifestőt és Agymanók színezőt, sőt Agymanók kifestő nyomtatható is található, Agymanók színező és nyomtatható!

Ha tetszettek az Agymanók színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Agymanók színezőit, Agymanók nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az Agymanók kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Agymanók kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható Agymanók kifestő és nyomtatható Agymanók színező itt a weboldalon!

Az Agymanók (eredeti cím: Inside Out) 2015-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film. A rendezője a Szörny Rt.-t és a Felt is jegyző Oscar-díjas Pete Docter, akitől az animációs film eredeti ötlete is származik. A mozifilm a Pixar Animation Studios gyártásában készült, a Walt Disney Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték és filmdráma. A történet egy kislány elméjében játszódik, akit az érzelmei irányítanak mindennapi élete során. A filmben az érzelmek apró, megszemélyesített lények, a magyar címben erre utal az “agymanók” kifejezés.

Amerikában 2015. június 19-én, Magyarországon pedig egy héttel később június 25-én mutatták be a mozikban. 2016-ban megkapta a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat.

Riley Anderson hétköznapi lány, aki Minnesotában él egy nagy kertes házban, mókás szüleivel, és sok-sok barátjával. Riley-t, akárcsak mindenki mást, a tudatában élő érzelmei irányítanak. Ők Derű, Bánat, Harag, Undor, és Majré, akik Riley agyának központjában, a Fejhadiszálláson laknak, ahonnan a kislány mindennapi életét irányítják. Derű Riley első számú érzelme, a kislány folytonos jókedvéért felel, Majré Riley biztonságának megóvásért, Undor a társadalmi életét védi, Harag pedig az önbizalmát és a becsületét. Az egyetlen kivétel Bánat, akiről senki sem tudja, mi képzi fő feladatát, és akire ezért a legtöbb érzelem neheztel, különösen Derű, aki nem akarja, hogy Riley valaha is szomorú legyen. Riley személyiségét különböző szigetek, az úgynevezett “Személyiség szigetei” jellemzik, melyeket Riley életének nagy pillanatai, a főemlékek működtetnek. Riley-t rendkívül boldog gyerekkorral áldotta meg az ég, ám mikor a lány tizenegy éves lesz, minden megváltozik. Ő és a családja a békés kertvárosból kénytelenek San Franciscóba költözni, az édesapja új állása miatt.

A költözés nem várt változásokat hoz Riley életébe, ami nemcsak őt, de az érzelmeit is felkavarja. Bár Derű megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában. A helyzetet nehezíti Bánat folytonos közbeavatkozása, aki ügyetlenkedésével folyton szomorúvá változtatja Riley Minnesotához kapcsolódó boldog emlékeit. Derű próbálja őt távol tartani attól, hogy közbeavatkozzon, ám ez nem jár sikerrel. Végleg elszabadul a káosz, mikor Bánat megríkatja Riley-t az új iskolában az osztálytársai előtt: Derű és Bánat vitába száll egymással, mely során a főemlékek kiesnek a helyükről, ezzel leállnak a Személyiség szigetei, Derű és Bánat pedig kikerülnek a Fejhadiszállásról, és elvesznek Riley hosszú távú memóriájában.

Derű távollétében Riley meglehetősen nyomottá és frusztrálttá válik, a helyzetet pedig tovább rontja, ahogy Harag, Undor és Majré heves összecsapások közepette próbálják őt irányítani. A Személyiség szigeteinek megrekedése miatt Riley kifordul önmagából, és az őt érő sorozatos csalódások miatt (veszekszik a családjával, elbukik hokizás közben) sorra elveszti a személyiségének egy-egy darabját. Közben Derű és Bánat próbálnak visszajutni a távoli Fejhadiszállásra, ahogy csak lehet. Ebben segítségükre lesz Bing Bong, Riley régi képzeletbeli barátja. Útjuk során átvágnak Fantáziaországon (Riley képzeletvilágán) az Álom Stúdión (ahol Riley álmait készítik), és még Riley tudatalattijában is rövid látogatást tesznek. Az út során Bánat kezdi felfedezni az élet naposabb oldalát, és Derű is tanul egy s mást Bánattól, többek között a sírás és az empátia lélekemelő hatását.

A Fejhadiszálláson közben a többi érzelem azt a döntést hozza, hogy Riley-nak haza kell térnie Minnesotába, mert csak ott lehet boldog, és ott gyűjthet boldog emlékeket. Ez persze azzal jár, hogy meg kell szöknie otthonról, a hazaúthoz pedig pénzt kell lopnia a szüleitől. E gondolat, amit elültetnek a fejében, végleg felborítja Riley-t: az érzelmei ezáltal nem tudnak már rá hatással lenni, eddigi lelki világa pedig teljesen összeomlik. Derű és Bing Bong, Riley elméjének többi részével, csapdába esnek a Feledés gödrében; egy nagy szakadékban, ahol előbb-utóbb Riley minden régi emléke elfelejtődik. Ezt megelőzően Derű szörnyen megbántotta Bánatot, mert le akart róla mondani, hogy visszatérjen vele a Fejhadiszállásra. Azonban a Feledés gödrében Derű felfedezi, hogy Riley egyik boldog emléke korábban szomorú volt, de Bánat közbeavatkozása miatt, Riley kisírta az érzéseit, és a szülei megvigasztalták őt. Derű rájön, hogy Bánat jelentősége ebben rejlik: a szomorúság által jelzi, ha Riley-nak segítségre van szüksége. Ő és Bing Bong ezután közös erővel kitalálják, hogyan szökhetnének meg a Feledés gödréből. Bing Bong azonban rájön, hogy csak egyikőjük juthat ki épségben a gödörből, így feláldozza magát, hogy Derű megmeneküljön. Utolsó kérésként arra kéri őt, vigyázzon helyette Riley-ra.

Derű megkeresi Bánatot, és bocsánatát kéri, amiért gonosz volt vele, majd közös csapatmunkával visszatérnek a Fejhadiszállásra. Derű engedi, hogy Bánat vegye át a vezető szerepet, akinek beavatkozásával sikerül eltéríteni Riley-t a szökés gondolatától, és hazatér a családjához. Bocsánatot kér a szüleitől, amiért megszökött, és könnyek között elmondja, mennyire hiányolja a régi otthonát. A szülei megértik és megvigasztalják őt. Ezáltal Riley személyisége új szigetekkel bővül, amik érettebb és felelősségteljesebb személlyé teszik.

Egy évvel később Riley, megszokván újdonsült otthonát, boldogan éli a mindennapokat a családjával és új barátaival, az érzelmei pedig segítenek neki átvészelni az új nehézségeket, amikbe immár közbejátszanak a kamaszkori változások és a felnőtté válás kezdeti szakasza is.

Szereplők

Érzelmek

 • Derű – Riley első számú és legmeghatározóbb érzelme, aki a többi érzelem között a vezető szerepet tölti be. Riley szüntelen jókedvéért és öröméért felel. Melegszívű, optimista, és mindenben meglátja a jót. Nagy kihívást jelent számára, hogy Riley életét mindig a megfelelő irányba terelje, különösen, mikor a kislány a kamaszkori problémákkal küzd. Azonban bármi történjék, Derű mindig kész rá, hogy fényt hozzon Riley életébe, és egyúttal a többi érzelemébe is. De amikor ő és Bánat elvesznek Riley elméjében, Derű új szemszögből kezdi megismerni az eddig helyesnek gondolt tevékenységeit, ennek során pedig nemcsak Riley, de az ő saját személyisége is fejlődik.
 • Bánat – Ő Riley szomorúsága. A többi érzelemmel ellentétben nehezen találja a szerepkörét Riley életében, és rosszul viseli, hogy negatív érzelemmel tölti el a kislányt. Amikor azonban ő és Derű véletlenül elvesznek Riley elméjében, és közös erővel kell visszajutniuk a Fejhadiszállásra, Bánat tanul egyet s mást az élet apró örömeiről, mely alapján a világnézete is megváltozik. Eközben saját maga fontosságát is megtalálja Riley életében.
 • Harag – Azért felel, hogy Riley erős, magabiztos legyen, ha bármi baj érné őt. Temperamentumos, türelmetlen, és ha nem megy minden a tervek szerint, szó szerint felrobban mérgében. Derű és Bánat távollétében ő és a többi érzelem próbálják irányítani Rileyt a mindennapjai során, ami gyakran okoz gondokat.
 • Undor – Riley védelméért felel, hogy megóvja őt a fizikai és lelki sérelmektől. Önfejű, szókimondó és néha kicsit bumfordi. Viszont mindig a legjobb szándék vezérli, annak érdekében, hogy Rileyt semmi baj ne érje, még ha ezzel a többiek az esetek többségében nem is értenek egyet.
 • Majré – Riley biztonságának megóvása képzi fő feladatát. Pesszimista, és aggályos, idejét folyamatosan az tölti ki, hogy a lehetséges katasztrófákat, veszélyeket elemezze, melyek Rileyt érhetik mindennapi élete során. Ezen tevékenységében azonban sosem mond kudarcot.

Riley agyának lakói

 • Bing Bong – Riley gyerekkori, képzeletbeli barátja. Jórészt vattacukor alkotja a testét, egyébiránt pedig egy macska, egy elefánt és delfin különös keveréke. Igencsak nagy csalódás érte, mikor Riley megfeledkezett róla, de ennek ellenére mindig jókedvű, és kész segíteni Derűnek és Bánatnak, hogy visszajussanak a Fejhadiszállásra. Mindennél jobban szeretné, ha Riley boldog lenne, és ennek érdekében végül egy nagyon komoly, hősies döntést hoz.
 • Feledtetők – A hosszútávú memóriában dolgozó kis lények, akiknek feladata eltávolítani azon emlékeket, amelyek már nem érdeklik Riley-t. Néha azonban, ha úgy van kedvük, felidéznek egy-egy dilis mókás emléket a kislány fejében, hogy szórakozzanak.
 • Ricsaj, a bohóc – Riley egyik legnagyobb félelme. Amikor Riley hároméves volt, a születésnapján fellépő bohóctól annyira megijed, hogy állandó félelme alakult ki róla. Ricsaj egy többméteres, félelmetes kinézetű óriás bohóc, aki Riley tudatalattijában él. Derű és Bánat felhasználják őt, hogy kizökkentsék Riley-t az álmából, és ezáltal visszajussanak a Fejhadiszállásra.
 • Tudatalatti őrök – Két elszánt, bár nem túl eszes biztonsági őr, akik Riley tudatalattijának bejáratára vigyáznak.
 • Álomrendező – Az Álom stúdióban Riley álmait rendezi, ő felel az álmokért és rémálmokért egyaránt. A rögzítettet felvételeket a Fejhadiszállásra küldik, ahol az érzelmek lejátsszák az álmokat, amíg Riley alszik.
 • Szivárványunikornis – Egy színésznő az Álom stúdióban, akinek Derű óriási rajongója.
 • Felhőlakók – A Fantáziaországban lévő felhőváros lakói, felhőre emlékeztető emberek.
 • Kanadai srác – Riley képzeletbeli fiúja, aki állítása szerint “meghalna Riley-ért”. Ezt lehetősége is lesz bizonyítani.

Emberek

 • Riley Anderson – A tizenegy éves minnesotai lány, kinek elméje a történet fő színhelye. Rengeteg új, nemkívánatos változás elé néz, amikor ő és a családja San Franciscóba költöznek, ám az érzelmei készek őt megvédeni, és átsegíteni ezeken a változásokon. A változások legyőzése azonban olyan lelki megpróbáltatás elé állítja Riley-t, aminek következtében nemcsak a régi életével, de a régi önmagával is kénytelen lesz szakítani.
 • Mrs. Anderson – Riley szerető, gondoskodó édesanyja. Próbálja Riley-t mindig pozitív irányba terelni, még ha a költözés okozta nehéz változások ezt olykor ellehetetlenítik is. Viszont nagyon szereti a lányát, és igyekszik mindig a legjobbat nyújtani neki. Őt is az érzelmei vezérlik mindennapjai során, ahol a Bánat (az anyai gyengédség) játssza a vezető szerepet.
 • Mr. Anderson – Riley mókás, szabad szellemű édesapja. Bár a költözés és az új állás okozta gondok rengeteg stresszel sújtják, mégis próbál a családjára támaszkodni, és törődni velük amennyire csak lehet. Szintén imádja a lányát, és kész mindent megtenni, hogy boldoggá tegye őt. Az ő fejében a Harag (az atyai szigor) dominál legfőképp.
 • Meg – Riley legjobb barátja Minnesotából, ám nem sokkal a költözésük után Meg máris új barátot talál magának, ami igencsak megviseli Riley-t.
 • Brazil helikopterpilóta – Mrs. Anderson régi udvarlója, akiről gyakran fantáziál, mi lett volna, ha annak idején hozzá megy feleségül.
 • Tanárnő – Riley új iskolájában a tanítónő, aki nagy örömmel fogadja Riley-t is az osztályában.

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük