Ariel szinező – Ariel kifestő – Ariel a kis hableány színező – Ariel a kis hableány kifestő

Ha szeretitek Ariel a kis hableány mesét, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Ariel a kis hableány színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Ariel kifestőt, színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Ariel kinyomtatható színezőjét, kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes Ariel gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek az Ariel kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Ariel kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Ariel a kis hableány színező – Ariel a kis hableány kifestő
kis hableány kifestő – kis hableány színező
Ariel színező – Ariel kifestő

Ariel a kis hableány színező – Ariel a kis hableány kifestő
kis hableány kifestő – kis hableány színező
Ariel színező – Ariel kifestő

Ariel a kis hableány színező – Ariel a kis hableány kifestő
kis hableány kifestő – kis hableány színező
Ariel színező – Ariel kifestő

Ha tetszettek az Ariel színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Ariel meséd színezőit, kifestőit! 

Ha van véleményed az Ariel kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Ariel kifestők, színezők ezen az oldalon várnak! 

Ariel kifestő nyomtatható, Ariel kifestő nyomtaható ingyenesen!

A kis hableány (eredeti cím: The Little Mermaid1989-ben bemutatott amerikairajzfilm, amely a Kis hableány-trilógia első része. Az azonos című Andersen-mese egyik feldolgozása. A 28. Disney-film írói és rendezői Ron Clements és John Musker. Az animációsjátékfilm producerei Howard Ashman és John Musker. A zenéjét Alan Menken szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Feature Animation gyártásában készült, a Buena Vista Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenésromantikusfantasyfilm. A film óriási sikernek örvendett, mind a kritikusok, mind a nézőközönség körében, máig is az egyik leghíresebb Andersen-mese feldolgozásként ismerik. Többek közt ez a film indította el az úgynevezett Disney-reneszánsz korszakot, ami egészen a 2000-es évek végéig uralkodott. A Disney-féle feldolgozás, tovább számtalan híres folytatást kapott, és televíziós sorozatot, 2008-ban pedig élőszereplőkkel a filmet színházi darabként a Broadwayon adták elő. Amerikában 1989. november 17-én, Magyarországon 1990. december 6-án, felújított változattal 1998. április 2-án mutatták be a mozikban.

A film Atlantikába kalauzol el minket, a csodálatos vízalatti birodalomba, amelyet sellők népesítenek be. Uralkodójuk a hatalmas Triton király, akinek összesen hét lánya van, közülük a legkisebb és legcsintalanabb a tizennyolc éves Ariel. Ariel megmagyarázhatatlanul vonzódik az emberek világához, rendkívül érdekli minden olyan dolog, ami velük kapcsolatos. A legtöbb idejét a víz felett szereti tölteni, amivel gyakran ki is vívja apja haragját, aki szigorúan tilt minden sellőt a víz feletti világtól, mondván, hogy az emberek szörnyen veszélyek rájuk, tengeri lényekre nézve.

Egy alakommal Ariel észrevesz egy hajót, amint a tengeren úszik, és kíváncsian követni kezdi. A hajón épp egy közeli királyság alattvalói ünneplik a királyság ifjú hercegének, Ericnek, huszadik születésnapját. Ariel első pillantásra beleszeret a jóképű hercegbe. Hamarosan vihar tör ki a tengeren, ami porrá zúzza a hajót, ám a legénység megmenekül, kivéve Ericet, aki a vízbe zuhan. Ariel kimenti a herceget a vízből és épségben partra juttatja. Eric mindebből csak arra emlékszik, hogy egy gyönyörű lány mentette ki a tengerből, aki varázslatos hangon énekelt. Megfogadja, hogy előbb-utóbb megtalálja őt, és feleségül veszi.

A történtek után Ariel még jobban vágyik az emberek világába, mint eddig valaha. Különös viselkedése azonban felkelti az apja figyelmét, aki, miután rájön, hogy a lánya beleszeretett egy emberbe, éktelen haragra gerjed, és megbünteti őt. Ariel ezért felkeresi a tengerek poliptestű boszorkányát, Ursulát, abban reménykedve, hogy neki hatalmában áll valóra váltani azon vágyát, hogy az emberek közt élhessen. Ursula (aki egyébként Arielt akarja felhasználni a Triton király elleni gonosz tervében) felajánlja, hogy emberré változtatja a hableányt, cserébe annak gyönyörű hangjáért. Továbbá figyelmezettei őt, hogy a varázslat mindössze három napig tart, ha addig a herceg szerelmes csókot vált vele, akkor egy életre ember marad, de ha nem, visszaváltozik hableánnyá, és örök időkre Ursula rabszolgája lesz. Ariel mindenbe beleegyezik szerelme kedvéért, az alku megköttetik, a bűbáj pedig végbemegy.

Ariel emberi lábakat kap az uszonya helyére, amelyekkel kisebb-nagyobb sikerrel próbál boldogulni a szárazföldön. Rövidesen újra találkozik Eric herceggel, aki befogadja őt a kastélyába. Az elkövetkezendő napokban Arielnek alkalma lesz közelebbről is megismerkedni az emberek világával, Ericcel az oldalán, aki vállalkozott rá, hogy kísérője lesz a felettébb kedves, ám néma hölgynek. Az idő azonban vészesen szorít Ariel számára, így vidám tengeri barátai, Ficánka, a lepényhal, Sebastian, a rák és Hablaty, a sirály mindent megtesznek, hogy közelebb hozzák őt a herceghez, és szerelmes csókot váltsanak egymással. Közben Ursula is terveket szövöget. Varázslattal fiatal lánnyá változtatja magát, és Ariel hangját felhasználva elcsábítja a herceget, aki meg van róla győződve, hogy e hang gazdája az ő titokzatos szerelme. Bejelenti, hogy minél hamarabb feleségül veszi a lányt, a ceremóniát pedig egy nagy óceánjárón tartják meg. Arielnek majd meghasad a szíve, mikor szerelmét egy másik lány karjai közt látja. Barátai azonban rájönnek Ursula cselvetésére, és mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a közelgő esküvőt; valamennyi tengeri állat felszökik az esküvői hajóra, és óriási felfordulást keltenek. A felfordulás hevében összetörik Ursula varázsmedálja, így ő visszaváltozik eredeti alakjába, Ariel pedig visszanyeri hangját. Eric ráébred, hogy Ariel az ő igaz szerelme. Mielőtt azonban megcsókolhatná, lenyugszik a Nap a harmadik napon, így Ariel, a boszorkánnyal kötött alku értelmében, visszaváltozik sellővé. A diadalmas Ursula visszatér Ariellel a tenger mélyére.

Triton király érkezik Ariel megmentésére, a lányt azonban köti Ursula szerződése. A tengeri boszorkány felajánlja, hogy szabadon engedi a hableányt, cserébe, ha Triton átadja neki a hatalmát. A király beleegyezik a dologba, így Ursula megszerzi a koronáját, és Triton mágikus erejű szigonyát. A hatalomra jutott boszorkány immár Ariel megölésére készül, de Eric a tengerbe veti magát és felveszi vele harcot. Ursula ekkor a szigony erejével hatalmas vihart idéz elő a tengeren, hogy elpusztítsa a szerelmeseket. A vihar a felszínre sodor egy régi hajóroncsot, amit Eric némi vesződés után az irányítása alá von, és átgázol vele Ursulán, aki odavész a romok között. A boszorkány halálával megtörnek a varázslatai is, így Triton király visszanyeri hatalmát. Belátja, hogy tévedett az emberekkel kapcsolatban, és, hogy Ariel tiszta szívéből szereti Ericet. Így végül ő maga változtatja Arielt emberré a szigonyával, hogy a lány együtt lehessen szerelmével. Ariel és Eric végül egybekelnek, s valamennyi tengeri lény óriási boldogságban ünnepli őket.

A kis hableány elkészítését már maga Walt Disney tervbe vette az 1960-as években, csakúgy mint további Andersen-mesék megfilmesítését. A végleges szerződés a film elkészítésére azonban csak 1985-ben született meg, mikor Ron ClementsBasil, a híres egérdetektív társrendezője vette a kezébe a munkálatokat, John Muskerrel az oldalán.[6] A forgatókönyv rengeteg változáson ment keresztül, míg végül elkészült a végleges formája. Clements és Musker sokszor újra és újra átolvasták az eredeti könyvet, és itt-ott csiszoltak a történeten, hozzáadtak vagy elvettek valamit a szereplőkből; például, a filmből teljesen kiírták a hableány nagyanyjának karakterét, több szerepet adva ezzel Triton királynak, és a tengeri boszorkánynak.[7] A film előkészületei jóval hamarabb megtörténtek, mint a gyártásba helyezés folyamata; ennek egyik oka volt, hogy a stúdió ugyanebben az időszakban, kezdte meg az Olivér és társai című film munkálatait, ami késedelmet eredményezett volna mindkét film megjelenésének esetében.[8] Így a stúdió az utóbbi filmen kezdett előbb dolgozni, míg a másik produkciót jegelték, és csak egy év eltéréssel debütáltatták a mozikban.

A kis hableány volt az utolsó Disney film, melyet teljes egészében, csak kézzel rajzoltak meg. Későbbi rajzfilmekben, mint az Aladdin vagy Az oroszlánkirály már CGI-technikát is alkalmaztak, a komplikáltabb jelenetekhez. A legnagyobb kihívás az animátorok számára a sellők, vízben való mozgásának megrajzolása volt. Glen Keane, aki Ariel vezetőanimátora volt, többek közt űrhajósok mozgását figyelte meg az űrben, hogy lássa, milyen is súlytalanság állapota, ami a vízben is érvényes.[2] Sherri Stoner színésznő volt Ariel rajzmodellje, aki olykor napokat töltött el egy hatalmas üvegmedencében, hogy az animátorok lerajzolhassák az úszó női testet, vagy a hosszú haj lebegését a vízben. Többek közt így rajzolták meg a Part of Your World című betétdal jelenetét is, ahol a hableány csaknem tíz különböző figurában úszik. Ariel arcát a gyermek Alyssa Milano színésznő arcáról rajzolták. [9] Ugyancsak hasonló kihívást jelentett Ursula, a tengeri boszorkány meganimálása. Az animátorok több hónapon keresztül tanulmányoztak élő polipokat, hogy hitelessé tegyék a karakter polipmozgását a filmben.[4] Ezen kívül sok más tengeri állat mozgását és viselkedését figyelték meg, akik a filmben lényeges szereplők voltak.

A film elkészítése több éven keresztül zajlott Kaliforniában, a Disney ebben az időszakban nyitotta meg a Buena Vista Pictures filmstúdiót Floridában, ami immár a második stúdió volt, a Disney-MGM Studios mellett, a kaliforniai Walt Disney World-ben.

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük