Asterix és Obelix színező – Asterix és Obelix kifestő

Ha szeretitek Asterix és Obelix mesét, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Asterix és Obelix színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Asterix és Obelix kifestőt, Asterix és Obelix színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc kinyomtatható Asterix és Obelix színezőjét, Asterix és Obelix kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, Asterix és Obelix színezőt és élvezzétek a Asterix és Obelix színezést! 

Ezek az Asterix és Obelix kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Ha tetszettek az Asterix és Obelix színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Asterix és Obelix meséd színezőit, kifestőit! 

Ha van véleményed az Asterix és Obelix kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Asterix és Obelix kifestők, színezők ezen az oldalon várnak! 

Az Asterix és Obelix (eredeti cím: Astérix et Obélix contre César1999-ben bemutatott franciavígjáték, amely az Asterixfüzeteken alapuló első élőszereplős film. Címszerepben Christian Clavier (Asterix) és Gérard Depardieu (Obelix) alakítja. A film René Goscinny és Albert Uderzo képregénye alapján készült, a forgatókönyvet Gérard Lauzier írta, a filmet Claude Zidi rendezte, a zenéjét Jean-Jacques Goldman és Roland Romanelli szerezte, a producere Vittorio Cecchi Gori és Claude Berri voltak. Az AMLF, a Renn Productions és a Films 7 készítette, a Pathé forgalmazta. Franciaországban 1999. február 3-án, Magyarországon 1999. december 23-án mutatták be a mozikban.

A történet

A történet i. e. 50 körül játszódik. Julius Caesar i. e. 51-re hódította meg egész Galliát), hősei egy bretagne-i gall falu lakosai. Itt él Asterix is. A falu a Római Birodalom területén fekszik, de Caesar soha nem tudta meghódítani: nem utolsósorban egy varázsital miatt, ami rövid időre szupererőssé teszi megivóját.

Asterix és legjobb barátja, Obelix különféle küldetésekre indulnak az ókori világban: eljutnak IndiábaEgyiptombaGörögországbaKorzikára, sőt még Amerikába is. A küldetések során számtalan veszélyes, de még több vicces kaland esik meg velük, hogy aztán végül együtt ünnepeljék a gall falu többi lakóival egy lakomán a küldetés sikerét.

gallok a történetben olyanok, mint a franciák: bátrak, szeretik a szabadságot, néha meggondolatlanok és veszekedősek, de nagyon szeretik a barátaikat; ami csak él és mozog, azt a mai szem és fül számára nem túl illedelmesen megeszik.

Szereplők

Asterix alakja egy épületen

A gall szereplők nevei legtöbbször -ix végződésűek, hasonlóan az ókori gall nevekhez. A nevek minden esetben szójátékból erednek.

A római nevek végződése -us (Cactusbonus, Brutus), a briteké -ax (Angoltapax) a vikingeké -af (Olaf, Titkograf), az egyiptomiaké -isz (Falaidnahisz építész, Agyegypuszisz cselédlány).

A listán a jelenleg kapható kiadásokban szereplő nevek láthatóak.

Asterix

A címszereplő, aki minden kaland főhőse. Kis termete ellenére igen bátor és erős harcos. Magányosan él kunyhójában, felesége nincs.

Asterix bölcs is: a látnok érkezésekor például ő az egyetlen, akinek azonnal szemet szúr a csalás. Nevét az asterisk (csillagocska) szóból alkották a szerzők.

Obelix

A főhős elválaszthatatlan barátja. Nagy termetű, igazi óriás. Ereje pedig hatalmas, mivel kisgyerek korában beleesett a varázsitalos kondérba, így a hatása nála sohasem múlik el.

Nagyon szeret enni, kedvenc étele a sült vadkan. Igen érzékeny arra, ha valaki daginak, kövérnek, meláknak stb. nevezi. Kissé együgyű, de szíve arany. Mindenkit, aki nem gall, dilisnek titulál. Felesége nincs, munkája: menhirkészítő kisiparos.

Nevét az obeliszk francia nevéből, az obélisque szóból alkották a szerzők

Obelix apró termetű, de igen eszes kutyája. A kalandok elején Asterix mindig nyomatékosan felszólítja Obelixet, hogy a kutyát hagyja otthon, de ő legtöbbször megpróbálja magával csempészni. Ideafix a kalandok során nem egyszer pótolhatatlan szolgálatot tett. Obelix ezt általában csonttal szokta megjutalmazni. Ő a világ első környezetvédő kutyája, aki kétségbeesetten vonyít, ha kivágott fát lát.

A falu druidája. Ő ismeri a varázsitalok készítésének titkait. Ha valaki az erőnövelő varázsitalából iszik, 10 percre ereje megsokszorozódik. A varázsital hatása egyvalakinél nem múlik el: Obelixnél, aki kisgyerek korában beleesett a varázsitalos kondérba, ezért soha nem kaphat belőle, de ő mindig próbálkozik. Panoramix sok varázsital receptjét ismeri, amiket csak a druidák (varázslók) ismerhetnek. Varázsitalai közül legismertebb az erőnövelő varázsital, mely miatt mindig legyőzik a rómaiakat és más ellenségeket.

A gall falu főnöke, aki kissé hiú és korlátolt, de végül Asterix és Obelix hatására mindig helyesen cselekszik. Szeret dicsekedni rokonairól, főleg Dagidix bátyjáról. A főnök kiváltsága, hogy emberei egy pajzson hordozzák, ám ő erről a pajzsról rendszeresen leesik. Felesége rendkívül becsvágyó, örökké elégedetlen asszony (Satrafina).

A falu dalnoka (bárdja), énekhang és zenei tehetség híján. Dalait senki nem tudja végighallgatni, a történetek végén – néhány kivételtől eltekintve – általában megkötözik a falusiak és betömik a száját, hogy ne tudjon énekelni.

Elképesztő énekhangja azonban sokszor jól jön a falunak, például a vikingek ellen, akik így ismerik meg a félelmet, vagy akkor, amikor az oroszlánok elé vetik.

A falu egyik halárusa. Kizárólag ellenőrzött minőségű, lutéciai halat árul, a tengerből kifogott friss halakról hallani sem akar. Emiatt az elárusítópult körül mindig rettenetes szag terjeng.

Mivel több halárus is van a faluban, ezért általában sokszor kitör a halcsata, ami arról szól, hogy kinek friss a hala. A bonyodalmat nehéz megakadályozni és leállítani. Olykor csak akkor marad abba a csata, ha már minden halat szétvertek egymáson.

A falu legöregebb férfija, akinek rendkívül csinos, fiatal felesége van. Az öreg emlékszik a régi nagy gall csatákra és hősökre, és mindig azokról mesél. Vén kora ellenére még mindig kiváló és bátor harcos.

A falu kovácsa. Valódi atlétatermet. A halárussal folytatott rivalizálásáról ismert. Mindegyik nézeteltérésük egy kiadós csetepatéval ér véget, amelyből a falu egyetlen férfija sem marad ki.

Vasökölix sokszor megfenyegeti Hangjanixet, az énekest is.

Julius Caesar

A rómaiak vezére, a gallok legfőbb ellenfele.

Forrás: Wikipédia

Asterix kifestő – Asterix színező – Obelix színező – Obelix kifestő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük