Dagobert bácsi színező – Dagobert bácsi kifestő – Disney színező – Disney Kifestő

Ha szeretitek Dagobert bácsi kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Dagobert bácsi színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Dagobert bácsi kifestőt, Dagobert bácsi színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Dagobert bácsi kinyomtatható színezőjét, Dagobert bácsi kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a Dagobert bácsi kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Dagobert bácsi kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható Dagobert bácsi kifestő és nyomtatható Dagobert bácsi kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő Dagobert bácsi kifestőt és Dagobert bácsi színezőt, sőt Dagobert bácsi kifestő nyomtatható is található, Dagobert bácsi színező és nyomtatható!

Dagobert bácsi színező – Dagobert bácsi kifestő

nyomtatható kifestők – nyomtatható színezők –

Disney színező – Disney kifestő

Ha tetszettek az Dagobert bácsi színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Dagobert bácsi színezőit, Dagobert bácsi nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az Dagobert bácsi kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Dagobert bácsi kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható Dagobert bácsi kifestő és Dagobert bácsi színező itt a weboldalon!

Dagobert bácsi színező – Dagobert bácsi kifestő – nyomtatható kifestők – nyomtatható színezők –

Dagobert McCsip (angolul: Scrooge McDuck) vagy Dagobert bácsi (angolul: Uncle Scrooge) képregény- és rajzfilmfigurát Carl Barks rajzoló találta ki a Walt Disney Company számára. Bár eredetileg csak egy karácsonyi történet szereplője lett volna, Barks idejekorán felismerte a figurában rejlő lehetőségeket, és felhasználta a későbbi történeteihez. Mára „Dagobert bácsi” az évek során a Donald Kacsa univerzum meghatározó szereplőjévé vált. Ő Donald kacsa nagybátyja.

Dagobert McCsip a „Karácsony a Medve-hegyen” című mesében tűnt fel először, 1947 decemberében.

Eredeti nevét (Scrooge) Charles Dickens Karácsonyi ének című elbeszélésének zsugori főhőse után kapta, a „Mc” előtag skót származásra utal, skót származásával az alkotók még utalni kívántak magatartására és életmódjára is. A magyar fordításon kívül még több nyelven, így például németül is Dagobert a neve, más nyelveken előfordulnak a Joachim és Balthazar nevek is.

Dagobert bácsi egy multimilliárdos üzletember (vagy üzletkacsa), akinek gazdagsága és kapzsisága mellett a végtelen zsugorisága is hírhedt: ha nem muszáj nem pazarol olyan dolgokat mint az áram, egyszerű és persze olcsó ételeket eszik (néha akár lejárt szavatosságút is) és a parkban szedi össze az előző napi újságokat, hogy ne kelljen arra is költenie. Ugyanakkor a város fölé magasodó dombon álló széfjében csurig áll a pénze, amiben naponta megfürdik, és úgy általában nagy gondot fordít a készpénze ápolására. Általában csak olyan dolgokra költ, ami az újabb üzleteihez, pénzéhez, vagy más üzleti érdekeihez kapcsolódik, pl. riasztóberendezés, vagy fúró aranykereséshez. Ezeket gyakran Szaki Dani, a feltaláló készíti, aki más jellegű ketyerékkel is felkeresi. Amúgy az aranyat saját maga is képes kiszimatolni. Sokszor próbálják meg kifosztani, legtöbbször a Kasszafúrók, de tőlük függetlenül is kerül mindenféle kalandba, amikor újabb és újabb vagyonharácsolásba kezd, vagy egy már meglévő vállalkozása megvédésére kényszerül. Ilyenkor gyakran riadóztatja Donaldot és a három unokaöccsét, hogy segítsenek neki a problémák leküzdésében, legyen az a világon bárhol. Üzleti riválisai, akik néha felbukkannak Zsugor Igor és Rockerkacsa. (Zsugor Igornak ráadásul egy régi megállapodás értelmében évente egy, azaz 1 tallért kell fizetnie, amit valóságos traumaként él meg.)

A Kacsamesék c. rajzfilmsorozatban kicsit más mint a képregényekben, itt villában él és kevésbé zsugori.

Élete

Valószínűleg 1867-ben született Glasgowban, Skóciában, és pontosan 100 évvel később hunyt el Hápburgban (Duckburg).

Édesapja Ferguson McCsip, édesanyja Downy O’Drake. Két leánytestvére van: Matilda és Hortense.

Ő a világ leggazdagabb kacsája. Családja azonban meglehetősen elszegényedett, de ő eldöntötte, hogy mindenképp meggazdagszik. 10 évesen cipőpucolóként kezdett dolgozni, és legelső centjét, amit e munkával keresett, mindvégig nagy becsben tartotta.

13 évesen hagyta el hazáját, majd Amerikába költözött, ahol sok kaland részese lett (és számtalan munkát elvállalt volt például cowboy is). Itt talált egy libatojás nagyságú aranyrögöt, majd az ezt követő évben már 1 000 000$ boldog tulajdonosa lett. Ebből a pénzből vásárolta meg a Killmul dombot, ahol pár évvel később felépült a Páncélterme, ahol eddig összegyűjtött vagyonát tartotta.

1902-ben telepedett le végleg Hápburgbe, majd az ezt követő években körbeutazta a világot. Amíg ő utazgatott, családja vitte tovább pénzügyeit. 1908-ban vette fel Tollnokinét titkárnőnek.

1930-ban tért haza, ekkor már ő volt a világ leggazdagabb kacsája, viszont igencsak megváltozott: zsugori és undok lett mindenkivel, még a családjával szemben is, akik ezt nem bírták, így Dagobert végül egyedül maradt.

1942-ben nyugdíjba vonult, majd egy hatalmas villát vásárolt, itt töltötte nyugdíjas éveit (ezt a házat láthatjuk a sorozatban is).

1947 karácsonyán találkozik unokaöccsével, Donalddal, valamint unoka-unokaöccseivel, Nikivel, Tikivel, és Vikivel. A következő években sok közös kalandot él át velük.

Dagobertnek számos irigye akadt, például Mágika, Glomgold és a Kasszafúró fivérek, akik a rajzfilmsorozatban is feltűntek. Céljuk az volt, hogy megkaparintsák Dagobert pénzét, ez azonban sosem sikerült nekik.

Dagobert 1967-ben halt meg ismeretlen körülmények között, bár valószínűleg azért, mert már nagyon öreg volt. Vagyonát pedig unokaöccseire hagyta.

Az Egyes Számú

Dagobert Szerencsetízcentese az első pénz, amit megkeresett. Dagobert szerencsehozó talizmánként hordja magával. Carl Barks találta ki a „The Round Money Bin” című történetben (Dagobert bácsi #3, 1953. szeptember).

Don Rosa történetei szerint („Dagobert bácsi: az első 50 év”; „Tízcentes végzet”) Dagobert tízévesen kereste a pénzt cipőtisztító fiúként.

Dagobert egyik fő ellenlábasa, Magica De Spell – a képregényben Kamilla Kajmán – gyakran próbálja ellopni a tízcentest, hogy mágikus amulettet olvasszon belőle, mert a világ leggazdagabb emberének első keresete Midász hatalmával ruházhatja fel a boszorkányt.

A „Krőzus kincsében”, az egyik Don Rosa-történetben az érme bizonyítja, hogy Dagobert valóban a világ leggazdagabb kacsája. Magica De Spell megpróbálja elkészíteni az amulettet Krőzus király első aranypénzéből. Az amulett nem működik, tehát Dagobert még Krőzusnál is gazdagabb.

Dagobert bácsi és unokaöccsei

Forrás Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük