Dumbo színező – Dumbo kifestő – Disney színező – Disney kifestő

Ha szeretitek Dumbo kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Dumbo színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Dumbo kifestőt, Dumbo színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Dumbo kinyomtatható színezőjét, Dumbo kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a Dumbo kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Dumbo kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható Dumbo kifestő és nyomtatható Dumbo kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő Dumbo kifestőt és Dumbo színezőt, sőt Dumbo kifestő nyomtatható is található, Dumbo színező és nyomtatható!

Dumbo színező – Dumbo kifestő

Disney színező – Disney kifestő

Dumbo színező – Dumbo kifestő

Dumbo színező – Dumbo kifestő

Dumbo színező – Dumbo kifestő

Ha tetszettek az Dumbo színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Dumbo színezőit, Dumbo nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az Dumbo kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Dumbo kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható Dumbo kifestő és Dumbo színező itt a weboldalon!

Dumbo színező – Dumbo kifestő

Dumbo1941-ben bemutatott amerikairajzfilm, amely Helen Aberson és Harold Pearl regénye alapján készült. A 4. Disney-film rendezője Ben Sharpsteen. Az animációsjátékfilm producere Walt Disney. A forgatókönyvet Joe Grant és Dick Huemer írta, a zenéjét Frank Churchill és Oliver Wallace szerezte. A mozifilm a Walt Disney Productions gyártásában készült, az RKO Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenésfilmvígjáték. Amerikában 1941. október 31-én, Magyarországon 1989. december 7-én mutatták be a mozikban, majd 1992. január 25-én a televízióban az MTV1-en vetítették le ugyanilyen magyar változattal.

Dumbó egy kiselefánt, akinek kissé nagyra nőttek a fülei, ezért a nőstényelefántok kinevetik. Édesanyja meg akarja védeni egy csapat gyerektől, akik kinevetik a kicsinyét, emiatt veszettnek nyilvánítják és elkülönítik a többitől. A nőstények gúnyolódnak a magányos Dumbón és őt hibáztatják anyja különköltöztetése miatt. Egy kisegér megsajnálja és elhatározza, hogy segít rajta. Álmában befolyásolja a porondmestert, hogy a hosszú fülű kiselefánt legyen a legnagyobb attrakció, ám ez rosszul sül el és a többi elefánt megtagadja a kicsit. Bohócot csinálnak belőle, ami nagy szégyen. Egy nap Timothynak eszébe jut (a varjak segítségével), hogy Dumbó repülhetne is a füleivel, hisz akkor őrületesen nagy attrakció lenne belőle. Ez sikerül is nekik, elkápráztatjáka közönséget és Hollywood-ba szerződik. Így válik a kicsi, esetlen elefántból a világ kilencedik csodája.

  • A technikai újítások és a művészi zsenialitás ellenére nehéz volt Disney alkalmazottjainak élete is. A másik fő problémát természetesen a kevés bérezés jelentette. Az animátorok rengeteget túlóráztak, viszont nem kaptak semmilyen prémiumot. A Pinokkió és a Fantázia bukása után kifejezetten nehéz anyagi helyzetbe került a stúdió, pluszba még az is hozzájárult, hogy a háború elzárta az európai piacot, így kiesett egy jelentős bevétel.
  • A Filmes Rajzolók Szövetségének vezetője, Herbert Sorrell követelte, hogy a Disney velük szerződjön, ne pedig az IATSE-vel (International Alliance of Theatrical Stage Employees). A Disney ezt többször megtagadta. Így végül a Dumbo forgatása alatt a rajzolók egy része 1941. május 29-én sztrájkba léptek. A sztrájk 9 hétig tartott. A sztrájk annak idején nagy sajtót kapott, de különösebben mégsem ártott Disney-nek.
  • A 41-es sztrájk után a Disney-stúdióból kivált dolgozók létrehozták az ASIFA-t (Animációs Filmkészítők Nemzetközi Szervezete)-ét.
  • A filmben végül kifigurázták a tiltakozókat: bohócként ábrázolták őket, akik nekiindulnak, hogy a főnöknél csikarjanak ki fizetésemelést. „Rajta, vágjuk meg a főnököt kupán, ajvé jó lesz egy kis lóvé” – éneklik a magyar fordításban.

Dumbo 1.jpg

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük