Egy bogár élete színező – Egy bogár élete kifestő -Disney színező – Disney kifestő

Ha szeretitek Egy bogár élete kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Egy bogár élete színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Egy bogár élete kifestőt, Egy bogár élete színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Egy bogár élete kinyomtatható színezőjét, Egy bogár élete kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a Egy bogár élete kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Egy bogár élete kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható Egy bogár élete kifestő és nyomtatható Egy bogár élete kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő Egy bogár élete kifestőt és Egy bogár élete színezőt, sőt Egy bogár élete kifestő nyomtatható is található, Egy bogár élete színező és nyomtatható!

Egy bogár élete színező – Egy bogár élete kifestő -Disney színező – Disney kifestő

Egy bogár élete színező – Egy bogár élete kifestő

Egy bogár élete színező – Egy bogár élete kifestő

Egy bogár élete színező – Egy bogár élete kifestő

Ha tetszettek az Egy bogár élete színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Egy bogár élete színezőit, Egy bogár élete nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az Egy bogár élete kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Egy bogár élete kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható Egy bogár élete kifestő és Egy bogár élete színező itt a weboldalon!

Az Egy bogár élete (eredeti cím: A Bug’s Life) 1998-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 2. Pixar-film. A mozifilmet a Pixar Animation Studios készítette, és a Walt Disney Pictures forgalmazta. Amerikában 1998. november 20-án, Magyarországon 1999. február 4-én mutatták be a mozikban. Főhőse egy különc hangya, aki felbérel egy csapat (hite szerint) bogárharcost (akik valójában cirkuszosok), hogy szembeszálljanak a hangyákat rettegésben tartó sáskákkal. Az animációs filmet John Lasseter és Andrew Stanton rendezte.

A történet variáció Ezópusz A hangya és a szöcske című meséjére, emellett hasonlatos A három amígó című amerikai vígjátékhoz, ami néhány munkáját vesztett színészről szól, akik egy falut védelmeznek azzal a tudattal, hogy fellépnek; illetve Kuroszava Akira alkotásához, A hét szamurájhoz (egyúttal hollywoodi remake-jéhez, A hét mesterlövészhez), amiben egy japán falucska lakói felbérelnek egy karddal felfegyverzett csapatot a banditák ellen.

Az Egy bogár életét jól fogadta a kritika, zenéjét Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték, s a jegypénztáraknál világszerte több mint 350 millió dolláros bevételt ért el.

Minden évben, a hangyák kolóniájának be kell gyűjtenie a termést a rettegett sáskáknak. Az egyik hangya, Fürge, feltaláló, aki szerkezeteivel több galibát okoz, mint amennyit segít. Legújabb gépezete, amely az aratást könnyíti meg, elszabadul, s ennek eredményeképp a sáskáknak nagy erőfeszítés árán összehordott maghalom a vízben köt ki, épp mielőtt a fenyegető rovarok megérkeznek. Vezetőjük, Szökken a nyár végéig ad haladékot a hangyáknak az újbóli felhalmozásra, azonban megkettőzi az adagot, miután Fürge előlép a hangyakirálynő legkisebb lánya, Pötty védelmében. Ügyetlensége miatt Fürge a kolónia királyi tanácsa elé kerül. Mikor azt javasolja, hívjanak harcos bogarakat segítségül, Atta hercegnő, a trón örököse engedélyezi az utat Fürgének, ám pusztán azzal a szándékkal, hogy eltüntesse az útból, míg az újabb begyűjtés tart.

A rovarok városához érve, amely egy lakókocsi alatti szeméthalom, Fürge belebotlik egy csapat állását vesztett cirkuszi bogárba, akiknek legutóbbi előadásuk káoszba fulladt, s egy kis közjáték okán harcosnak véli őket. A művészlelkületű társaság ugyanakkor tehetségkutató ügynöknek gondolja Fürgét, aki a számukat szeretné bemutatni szigetén. A tanács nagy meglepettségére, Fürge rövidesen visszatér a kolóniába, ahol hősökként fogadják és ünneplik a jövevényeket; egyedül Attának vannak kétségei a szedett-vedett társasággal kapcsolatban, s kis híján fültanúja is lesz annak, mikor Fürge és a cirkuszosok rájönnek tévedésükre. Már éppen lelépnének a vendégek, mikor Pötty bajba kerül. Együttes erővel Fürge és a csapat megmenti a csöpp hangyát az éhes madártól, ami megszilárdítja mindenki hitét, így Attáét is, aki másképp kezd tekinteni Fürgére.

A sáskák búvóhelyén Szökken fivére, Korpa azt javasolja bátyjának, hogy ne menjenek vissza a hangyák szigetére, hiszen bőségesen elég élelmük van az esős évszakra idejére. Szökken emlékezteti őt és a többieket is, hogy ha nem tartják félelemben a hangyákat, eszükbe juthat számbeli fölényüket ellenük fordítani, s végleg elűzni őket. Elindulnak hát behajtani a termést. Mivel korábban tudomására jutott, hogy a szöcskét egyszer kis híján felfalta egy madár, Fürge azt a tervet eszeli ki, hogy egy álmadárral kergessék el terrorizálóikat. Javaslatát a cirkuszi bogarakon keresztül tárja a tanács elé, hogy azok úgy véljék, a „harcosok” ötletét valósítják meg. A hangyák így a begyűjtési munka helyett a madár megépítésébe fektetik energiájukat, ám épp miután elhelyezik azt a fa odvába, feltűnik a cirkuszi porondmester előadóit keresve. Kiderül az igazság; Atta száműzi Fürgét, s a hangyák kétségbeesetten igyekeznek annyi magot gyűjteni, amennyit csak tudnak. Képtelenek az elvárt mennyiséget felhalmozni, s mikor Szökken megérkezik, átveszi az uralmat a boly felett, a sziget minden élelmét magához rendelve.

Pötty fültanúja lesz a sáskák tervének, miszerint dolguk végeztével megölik a királynőt, így rejtekhelyéről Fürge és a cirkuszosok nyomába ered. Meggyőzi őket, hogy visszatérjenek és üzembe helyezzék a madarat az eredeti elképzelés szerint. Az álcázott szárnyas halálra rémíti a sáskahadat, s már épp megkezdenék a visszavonulást, mikor a mit sem sejtő porondmester lángra gyújtja a madarat. A feldühödött Szökken ráuszítja kerge csatlósát Fürgére, akit a sáska rendesen helyben hagy, de nem annyira, hogy ne tudjon feltápászkodni és szavaival felnyitni népe szemét: a sáskák nem többek, mint élősködők, akiknek szükségük van a hangyákra. Az erőfölényükről meggyőződő hangyák együttes erővel rohanják le a betolakodókat, s mindőjüket elkergetik – kivéve Szökkent, akit foglyul ejtenek. Vihar csap le a szigetre, s kitör a pánik a hangyák között. Szökken kihasználja az alkalmat és Fürgét felkapva a magasba száll, hogy végezzen vele egyszer s mindenkorra. Atta alattvalója segítségére siet, s ketten együtt az igazi madár fészkéhez csalják Szökkent. Szökken sarokba szorítja Fürgét, ám az utolsó pillanatban felbukkan a madár, elragadja a sáskát és megeteti fiókáival.

A tavasz beköszöntével a Korpával kibővült cirkuszosok elbúcsúznak a hangyáktól. Atta lesz az új királynő, s párjául Fürgét választja, akinek aratógépét a kolónia hasznosítja az újabb begyűjtéshez.

Szereplők

Hangyák

 • Fürge: A társaitól elütő hangya különböző találmányaival igyekszik jobbá tenni a kolóniája életét, azonban hiába a jó szándék, legtöbbször inkább ártanak, mint használnak ötletei. Akad ugyan, aki jó barátot lát benne, de sokan a bolyból legszívesebben megszabadulnának tőle. Egyszer azonban eljön a nap, mikor az ő bátorsága és leleményessége lesz a hangyák megmentője. Foleyt eredetileg Botond szerepére hallgatták meg.
 • Atta: A hangyakirálynő idősebb lánya és a trón várományosa. Aggodalommal tölti el a hatalmas felelősség, amivel hamarosan szembe kell néznie, s nagyon izgul amiatt, mit gondolnak róla alattvalói. Fürgét kezdetben koloncnak véli, ám hamarosan megenyhül iránta, mi több, megkedveli.
 • Pötty: A kolónia fiatalabb, egészen apró hercegnője, Atta húga. Felnéz Fürgére, talán az egyetlenként, ám az érvényesülését és repülését is hátráltató kis termetével nehezen békél meg. Fürge biztosítja róla, hogy egyszer eljön majd az ő ideje is, s Pöttynek is alkalma nyílik viszonozni a biztatást. Pötty szerepére Ashley Tisdale is jelentkezett.
 • Királynő: A hangyák idős királynője. Koronáját rövidesen rangidős lányának, Attának szánja, akit nem győz nyugalomra inteni, míg másik lányát, Pöttyöt a türelemről kénytelen leckében részesíteni. Fürge megítélésében lányánál kevésbé szigorú, inkább a jólelkű fiatalembert látja benne. Háziállata egy levéltetű, Spenót, s látszólag közeli kapcsolatban áll az egyik idős hangyával, Kornéliusszal.
 • Tüske: A hangyakolónia precíz művezetője, aki a termény felhalmozásának lebonyolításáért felel, egyúttal a hangyatanács tagja.
 • Kornéliusz: A tanács tagja, akinek szokása visszhangként elismételni, ami épp elhangzott. A vén hangya minden alkalmat megragad, hogy a királynő kedvére tegyen, s ez az uralkodónak sincs ellenére.
 • Rögrágó: A hangyatanács tagja, aki a magok begyűjtésénél jelentkező problémák elhárításához is ért. Az Egy bogár élete Roddy McDowall utolsó filmje; másfél hónappal a premiert megelőzően halt meg.
 • Flóra: A hangyatanács tagjaként Flóra az orvosi ellátásért is felel a kolóniában.

Sáskák

 • Szökken: A sáskák rettegett vezére, akinek jobb szemén találkozása egy rovarevő madárral látható nyomot hagyott. Tisztában van vele, hogy a hangyák együttesen veszélyt jelentenek rá és társaira, így mindennél fontosabb számára, hogy fenntartsa uralkodói tekintélyét mindkét faj előtt. Nehezen viseli el öccsét, Korpát, akivel csak azért nem végez, mert ígéretet tett anyjuknak halálos ágyán.
 • Korpa: Szökken kissé ütődött, de egyébként jámbor öccse, aki gyakran megy bátyja idegeire butaságaival. A többi sáska rajta keresztül próbál hatni Szökkenre – hiábavalóan. Mikor Szökken uralmának vége, Korpa a cirkuszban talál helyet magának.
 • Hártya: Tréfás kedvű sáska. Ő és még néhány társa próbálják meggyőzni Szökkent, hogy hiábavalóság visszatérni a hangyák szigetére, hiszen bőven elég élelmük van. Próbálkozásaik vezetőjük meggyőzésére általában sikertelenül végződnek.
 • Morcos: Vad és erőszakos sáska, aki társaival ellentétben nem beszél, csak üvöltő hangokat ad ki magából. Ő Szökken verőembere, akit legtöbbször a hangyák megfélemlítésére használ. Pötty kezdetben nagyon fél tőle, ám idővel sikerül felülkerekednie, és szembenéznie az iránta érzett rémületen. A stáblista alatt futó jelenetekben Morcos néhány mondat erejéig megszólal, erős délnyugati akcentussal.

Cirkuszosok

 • Botond, a botsáska: A cirkuszban Botond az egyik bohóc szerepét tölti be. Gyakran használják kellékként is: kardot, rudat, seprűt, szálkát „személyesít” meg, amivel rendkívül elégedetlen. Lévén nem tud repülni, utazáskor Fickó szállítja, akihez szorosabb barátság fűzi.
 • Herrmann, a hernyó: A feszült állapotában német szavakat használó zöld hernyó szintén bohócként működik közre a cirkuszban. Torkos és léha, ám arról álmodik, hogy egyszer pillangó lesz belőle. Utazáskor Butus, az orrszarvúbogár segít neki.
 • Fickó, a katicabogár: A vizet könnyen felkapó katica bohóc szerepében látható az előadásokon. Állandó frusztráltságot okoz neki, hogy folyvást női egyednek hiszik. Mivel fontos szerepet játszik Pötty mentőakciójában, a hangyagyerekek kedvencévé válik, s az egyik cserkész-csapat tiszteletbeli „hadnagynőjévé” avatja. Hosszú utakon Fickó szállítja a Botondot.
 • Manó, az imádkozó sáska: Az angol akcentussal beszélő rovar bűvészként lép fel a cirkuszban; fő számában fontos szerepet játszik egy kínai kajás elviteles doboz. A melodramatikus és méltóságteljes imádkozósáska Mólya férje.
 • Mólya, a gyapjaslepke: A szárnyán gyönyörű, akár pillanatnyi elterelésre is alkalmas mintázattal büszkélkedő rovar Manó felesége, egyúttal segédje a bűvészszám előadásakor.
 • Rózi, a fekete özvegy: A cirkuszban hálószövési fortélyait hasznosító pók anyai szerepet tölt be Butus életében, akit a szám keretében egyúttal idomít is, akár egy oroszlánt. Tizenkét férjet tud a háta mögött.
 • Butus, a orrszarvúbogár: A gyermeki lelkületű, nagy szívű és nagy termetű bogár a cirkuszban a fenevad szerepét játssza. Bubi, Ász, Herrmann és Rózi szállításáért is ő felel; utóbbi gondoskodik róla.
 • Bubi és Ász, az ászkarákok: Az akrobata ikerpár magyar származású, ám táncuk az orosz folkot idézi, beszédük pedig teljességgel fiktív hadarás. Gyakran veszekednek, de ettől függetlenül a legjobb barátok. A cirkuszban ágyútöltelékként is szolgálnak.
 • P.T. Bolha (ejtsd: piti bolha), a bolha: A cirkuszi porondmestert egyedül a haszonszerzés hajtja. Hanyatló előadásait a „Tüzes Halál” elnevezésű attrakcióval igyekszik feldobni, ami egy ízben kis híján a saját életébe kerül.

A Bug's Life movie.png

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük