Egyszarvú kifestő – egyszarvú színező – unikornis kifestő – unikornis színező

Ha szeretitek egyszarvú kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható unikornis színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző egyszarvú kifestőt, unikornis színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc egyszarvú kinyomtatható színezőjét, unikornis kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a egyszarvú kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc egyszarvú kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható unikornis kifestő és nyomtatható unikornis kifestő itt a weboldalon!

Ha tetszettek az unikornis színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc egyszarvú színezőit, egyszarvú nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az unikornis kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb egyszarvú kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható egyszarvú kifestő és nyomtatható egyszarvú színező itt a weboldalon!

Egyszarvú (lat. Unicornis, gör. monocerosz), ló alakú mitikus állat, lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes, hegyes szarvval.

Hazájának Indiát vagy Afrikát tartják. Már az ókori íróknál is feltűnt, például ArisztotelészPlinius és Aelianus műveiben. Egyes utazók, például Katte, Rüppell, Fresnel Müller, akik a Fokföldről és mások, akik Numibia irányából haladtak előre Afrika belsejében, állítólag egyszarvút ábrázoló sziklarajzokat találtak.

Unikornisszobor narválagyarral

Ókori eredetű hiedelmek szerint szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti; az állatot csak úgy lehet elfogni, ha egy szűz leányt ültetnek le útjába, az előtt letérdel, és ölébe hajtja a fejét.

Különösen a középkorból maradt fenn sok ábrázolása; kedvelt volt címerállatként is. A szűziességnek vagy Szent Jusztiniának volt a jelképe. Még a 18. században is gyakran megjelent az egyszarvú alakja a patikák ajtaján, mert szarvának (mérgezést) gyógyító erőt tulajdonítottak.[1]

Több középkori uralkodó kincstárának volt megbecsült darabja egy egyszarvú-szarv – ezekről később kiderült, hogy nem a mondabeli állatnak, hanem egy tengeri emlősfajnak, a narválnak az agyara, amit a vikingek adtak el nekik igen magas áron (időnként egy kastély értékének megfelelő összegért).[1]

Az egyszarvú Skócia nemzeti állata, és a 12. század óta használják heraldikai jelképként.

Raffaelo festménye: Hölgy unikornissal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük