Fel színező – Fel kifestő – Disney színező – Disney kifestő

Ha szeretitek Fel kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Fel színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Fel kifestőt, Fel színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Fel kinyomtatható színezőjét, Fel kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a Fel kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Fel kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható Fel kifestő és nyomtatható Fel kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő Fel kifestőt és Fel színezőt, sőt Fel kifestő nyomtatható is található, Fel színező és nyomtatható!

Fel színező – Fel kifestő – Disney színező – Disney kifestő

Fel színező – Fel kifestő

Fel színező – Fel kifestő

Fel színező – Fel kifestő

Ha tetszettek az Fel színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Fel színezőit, Fel nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az Fel kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Fel kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható Fel kifestő és Fel színező itt a weboldalon!

Fel színező – Fel kifestő – Disney színező – Disney kifestő

Fel (eredeti cím: Up) 2009-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek a Pixar Animation Studios 10. filmje a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában. Észak-Amerikában 2009. május 29-én mutatták be, a 2009-es cannes-i fesztivál első animációs filmjeként, majd 2009. október 9-én az Egyesült Királyságban jelent meg először a mozikban, Magyarországon 2009. október 15-én.

A film rendezője a Szörny Rt.-t is jegyző Pete Docter, a szinkronhangok Edward Asner, Christopher Plummer, Bob Peterson és Jordan Nagai. Ez a Pixar tizedik, s egyben első Disney Digital 3-D-ben is bemutatott mozifilmje, melyet egy Partly Cloudy című rövidfilmmel reklámoztak a mozikban. A kijelölt mozikban Dolby 3D-ben is leadták a filmet.

A film egy zsémbes öregemberről, nevezetesen Carl Fredricksen-ről, és egy Russell nevű kiscserkészről szól, akik egy házzal Dél-Amerikába repülnek, héliummal felfújt léggömbök segítségével. A film kiemelkedően pozitív fogadtatásban részesült, 97%-os eredményt ért el a Rotten Tomatoes nevű filmkritikai weboldalon. A filmen alapuló videójáték 2009. május 26-án jelent meg.

A félénk, csendes fiatal fiú, Carl Fredricksen megismerkedik egy eleven, hiányos fogú, fiús lánnyal, Ellie-vel. Mivel mindketten szeretnek felfedező utakra járni, ahogyan kedvenc hősük, Charles F. Muntz is, ezért hamar megtalálják a közös témát, s Carl ígéretet tesz Ellie-nek, hogy majd egyszer elutaznak a dél-amerikai Angyal-vízeséshez.

Később összeházasodnak és együtt öregszenek meg abban az öreg házban, ahol először találkoztak, közben életüket léggömb-árusként és állatgondozóként élik le. Mivel nem lehet gyerekük, ezért megpróbálnak megtakarítani pénzt a dél-amerikai útra, de az üvegperselyben lévő összeget mindig kisebb-nagyobb kiadásokra kell fordítaniuk (eltörik Carl lába, defektes lesz az autójuk, stb.). Mikor már végre összegyűlt annyi pénzük, hogy megvegyék a repülőjegyeket, Ellie meghal, egyedül hagyva Carlt az otthonában, amitől egy besavanyodott, feleség nélküli, remeteként élő öregember válik belőle.

Ahogy múlnak az évek, Carl háza körül felhőkarcolók épülnek, és a házát egy építési vállalkozó meg akarja venni, ám ő nem adja el. Carl megvédi a postaládáját az ott dolgozó ügyetlen munkásokkal szemben is, de heves fellépése miatt beidézik a bíróságra testi sértés miatt, és kis idő múlva a bíróságtól jött levélben az áll, hogy egy Shady Oaks nevű nyugdíjasotthonba kell költöznie.

Egy fiatal cserkészfiú kopogtat az ajtaján és felajánlja segítségét, mert szeretné megszerezni azt a kitűzőt, amit a segítség ellenében megkapna. Carl elutasítja a kérést, mondván, hogy nincs szüksége segítségre, de a fiút nem tudja lerázni, ezért azt mondja neki, hogy éjszakánként egy túzok szokott mászkálni a kertjében, azt kellene a fiúnak elkapnia.

Carl, hogy Ellie-nek tett ígéretéhez hű legyen, az otthonba költözés helyett rengeteg héliumos lufi segítségével felemeli házát a levegőbe és elindul Dél-Amerika felé. Russell, a fiatal „vadonfelfedező” csak a felszállás után kerül elő, mivel ott maradt elbújva a ház verandáján az előző napi “túzokvadászat” után.

Russell hiába figyelmezteti az öreget, hogy egy cumulonimbus felhő van előttük, Carl már korábban kikapcsolta a hallókészülékét, hogy ne hallja a gyereket. Miután átverekedték magukat a viharon, egy szakadéknál találják magukat a vízesés előtt. Mivel a hélium lassan kiszökik a léggömbökből, a ház egyre lejjebb ereszkedik. Carl és Russell megpróbálják arrébb húzni a házat, azt remélve, hogy kikerülik a szakadékot és még marad is elég hélium a léggömbökben, hogy oda tudjanak menni. Ahogy közelednek, megállnak pihenni, mert Russellnek WC-re kell mennie, de mivel a dzsungelben nincsen WC, ezért arrébb vonul, és kiscserkészhez illően egy lapáttal elássa a „végterméket”. A földön egy nagy madár lábnyomait fedezi fel, és a nyomukba ered. Közben egy tábla csokoládét majszolgat, amit észrevétlenül a színes tollú, földön közlekedő madár is megdézsmál. Russell szívesen megosztja a csokoládét a madárral, akivel jó barátok lesznek. Nem tudván, hogy a madár nőstény, elnevezi Kevinnek.

Később egy Dug nevű, tolmácsgéppel beszélni képes kutyát találnak, akit (mint később kiderül) éppen a madár felkutatására küldött a gazdája, több más kutyával együtt. Találkoznak a gazdájával is, aki nem más, mint Charles Muntz, aki Carlnak a gyermekkorában a kedvenc felfedező hőse volt. Muntz évtizedek óta Dél-Amerikában él, mert egy nagy maradat keres, amit haza szeretne vinni, hogy visszaszerezze hírnevét és bebizonyítsa a tudósoknak: igenis létezik ilyen nagy testű madár. Carl valósággal izgalomba jön a kedvenc hősével való találkozáskor, de mikor rájön, hogy Muntz Kevint el szeretné kapni és megölni, megszökteti tőle a madarat. A szöktetés közben Dug megpróbálja feltartóztatni Muntz kutyáit, ami sikerül is, de Kevin lába megsérül.

Miközben Carl és Russel Kevint ápolják, addig Muntz és kutyái, nyomon követve Carl-éket, utánuk erednek egy léghajóval a Dug nyakörvére tett nyomkövető segítségével. Amikor megtalálják őket, Muntz felgyújtja Carl házát, de azt nem sokkal később sikerül eloltani. Az öregember megpróbálja Kevint megvédeni, nehogy elvegye Muntz, de ő és kutyái gyorsabbak, elkapják a madarat egy hálóval és elrepülnek vele a léghajójukkal.

Habár az öregember Ellie kívánsága szerint sikeresen átsiklik a vízesés mellé és leszáll a földre a házával, elveszti Russellt, aki néhány léggömbbel elindul a madár után. Az öreg leül a házában, megtalálja Ellie gyerekkori emlékalbumát és újra átéli azokat a kedves pillanatokat, melyeket Ellie-vel élt át házasságuk során. Az album végén egy megjegyzésre lesz figyelmes, melyben volt felesége megköszöni Carlnak a sok-sok közös kalandot és arra biztatja, hogy mindig azt tegye, amit jónak lát. Az öregember felbátorodva Ellie jókívánságán, kilép a házból, hogy Russell után nézzen, aki már Muntz nyomába eredt. Kidobja a házból a kanapét, a hűtőt, a tévét, s minden egyéb haszontalan és súlyos dolgot, hogy felemelkedhessen a levegőbe és Duggal Muntz után eredhessen.

Közben Russell egy ablakon keresztül bejut Muntz léghajójába, de elkapják a kutyák. Rákötözik egy székre és ledobják a földre, de Carl épp jókor jön a lebegő házával és megmenti, majd a kisfiút beviszi a házba. Az öreg és a kutya beszállnak a léghajóba, majd elcsalják a kutyákat a fogva tartott Kevin mellől, így ki tudják szabadítani a madarat. Ezután Carl és Muntz szemtől szembe megküzdenek egymással (az öregember a botjával védekezik, a kalandor pedig egy karddal támad), Dug pedig egy szerencsés fordulat következtében falkavezér lesz a kutyák között. A kiscserkész kiszabadítja magát, de beleakad a házból kilógó locsolócsőbe és a két öreg által vívott közelharc kellős közepébe csöppen. Mikor Carl segítségért kiált, Russell megzavarja a léghajót irányító kutyákat és átveszi az irányítást, hogy segíthessen barátainak, akik mostanra már a léghajó tetejére kerültek. A nagy küzdelem során Muntz kilő néhány lufit a puskájával, amitől lejjebb ereszkedik az öreg háza, de Carl megmenti Russellt, Dugot és Kevint. A legyőzött Muntz lezuhan a léghajóról, néhány lufival a derekán, miközben Carl háza a gazdája nélkül a felhők közé süllyed.

Az öregember átveszi a pórul járt Muntztól a léghajót és visszaviszi társaival Kevint a kiscsibéihez, majd Russell és Dug is a városba mennek, a Fiatal Felfedezők ünnepségére, hogy a kisfiú átvehesse a jelvényét. Minden kiscserkész mellett ott áll az apukája, de mikor Russellhez érnek, hogy átadják a kiérdemelt jelvényét, nincs mellette senki. Kisvártatva Carl rohan be a pódiumra, hogy büszkén átvehesse a Russellnek járó jelvényt és feltűzhesse rá. Ám nem a kiérdemelt jelvényt tűzi fel, hanem azt, amelyiket valamikor Ellie adott Carlnak az első találkozásukkor. Végül az öregember felüdül az átélt kalandoktól és egy boldog aktív cserkészönkéntes válik belőle, „nagyapai módon” kötődve Russellhez és Dughoz.

Amíg Carl a léghajóban repítette vissza Kevint a kiscsibéihez a többiekkel, az öregember háza éppen ott száll le, ahová Ellie gyermekkora óta el szeretett volna utazni: a Paradicsom-vízesés mellé.

Szereplők

Főszereplők

  • Carl Fredricksen, a 78 éves öregember. A film rendezője és producere szerint sokat segített nekik Carl megírásában Asner kitalált televíziós személyisége, Lou Grant, mert egy olyan szereplőt szerettek volna megalkotni, akit lehet szeretni és nem szeretni arckifejezései láttán. Mikor találkoztak Asnerrel és megmutatták neki az addig elkészült karaktert, így reagált rá poénosan: „Én nem is ilyennek nézek ki.”
  • Russell, a fiatal kiscserkész. A Vadon Felfedező Russell potyautasként száll fel Carl lebegő házára, majd végigkíséri kalandos útján az öregembert, hogy megszerezhesse az utolsó jelvényét. Útja során rájön, hogy a vadon sokkal vadabb, mint ahogy azt ő gondolta, s megjegyzi, hogy az apukája mindig elfoglalt és soha nem tud vele foglalkozni. A kisfiú egyik megjegyzése alapján Carl azt gondolja, hogy Russell szülei már nincsenek együtt. Russell-t a Pixar egyik animátoráról, Peter Sohnról mintázták, akit a filmben „kövér postásnak” neveznek a kutyák. Docter, a film rendezője 400 fiút hallgatott meg, hogy kiválassza a legmegfelelőbb szinkronhangot Russellnek. Nagai 7 évesen elment egy meghallgatásra testvérével, ahol Docter rájött: a fiú ugyanolyan sokat beszél, mint Russell, úgyhogy őt választotta. Docter csiklandozással és fel-le való emelgetéssel is bátorította a kisfiút a Kevinnel való találkozós jelenetnél szinkron közben. Az Ázsiai-Amerikaiak pozitívan fogadták, hogy a Pixar először alkalmazott ázsiai szereplőt valamelyik filmjében.
  • Dug, a beszélő golden retriever. Dug és a többi kutya egy úgynevezett tolmácsnyakörv segítségével képes beszélni az emberekkel, akár több nyelven is. Peterson rögtön tudta, hogy muszáj megszólaltatni Dugot, mikor leírta a következő sort: „Még csak most találkoztam veled, de máris megszerettelek!”. Ezt egy kisfiú mondta neki, mikor tábori tanácsadó volt az 1980-as években. A film végén a stáblistánál egy olyan képet lehet látni, amin Dug szerepel sok-sok kutyakölyökkel és egy hozzá hasonló nőstény kutyával. Dug már a Pixar előző filmjében, a L’ecsóban is szerepelt, falra vetődött árnyékként Remy-re ugatva.
  • Alpha, a dobermann és Muntz kutyáinak a vezetője. Pete Docter azt mondta, hogy „Alpha azt gondolja magáról, hogy ő Clint Eastwood”, de a kinézetétől eltekintve, egyáltalán nem olyan, mint Eastwood: ha meghibásodik a nyakán lévő tolmácsnyakörv, akkor Alpha hangja vékony lesz és úgy beszél, mintha héliumot szívott volna. Viszont, ha jól működik a nyakörv, akkor mély és félelmetes hangja van.
  • Kevin egy nagy testű, Carlnál jóval magasabb, repülésképtelen trópusi madár. Habár Russell férfinevet ad neki, csak később jön rá, hogy a madár nőstény. A film végén kiderül, hogy három kis trópusi fiókája van. A madár színes tollazatát a hím himalájai fényfácántól kölcsönözték a készítők, a létező madár azonban a filmbélinél jóval kisebb termetű.
  • Charles F. Muntz, mikor Carl és Ellie kisgyerekek voltak, igazi hősként tisztelték Muntz-ot, a kalandort. Miután Muntz egy 4 méter magas madárcsontvázat mutatott meg a tudósoknak, ők azt állították, hogy a csontváz hamis és arra kérték, hogy mutasson meg nekik egy valódi 4 méter magas madarat. Így Muntz Dél-Amerikába utazott, hogy bebizonyítsa felfedezését. Sok év elteltével a kalandor kapzsivá és paranoiddá vált, s attól félt, hogy aki Paradise Falls-hoz jött, az meg akarja szerezni előle a madarat. Mellesleg ő találta fel és készítette el a tolmácsnyakörvet, amely lefordítja a kutyák gondolatait emberi beszéddé. Pete Docter Charles Lindbergh-hez és Howard Hughes-hoz hasonlítja Muntz-ot.
A film plakátja

Forrás: Wikipéida

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük