Flamingó kifestő – flamingó színező

Ha szeretitek az flamingó kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható flamingó színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző flamingó kifestőt, flamingó színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc flamingó kinyomtatható színezőjét, flamingó kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a flamingó kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc flamingó kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható flamingó kifestő és nyomtatható flamingó kifestő itt a weboldalon!

Ha tetszettek az flamingó színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc flamingó színezőidet, flamingó nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az flamingó kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb flamingó kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható flamingó kifestő és nyomtatható flamingó színező itt a weboldalon!

rózsás flamingó(Phoenicopterus roseus) a madarak osztályának flamingóalakúak

Dél-EurópábanDélnyugat-Ázsia és Dél-Ázsia tengerparti vidékein, valamint Afrika nagy részén honos. A tengerek, sós vízű tavak és folyótorkolatok a kedvenc tartózkodási helyei. A Kárpát-medencében ritka, alkalmi kóborló.

Kedvelt állatkerti madár, Magyarországon a Nyíregyházi Állatparkban, a Veszprémi Állatkertben, a Fővárosi Állat- és Növénykertben és a Győri Állatkertben, a Debreceni Állatkertben is láthatók.

Megjelenése, felépítése

Testhossza 125–145 centiméter, szárnyfesztávolsága 140–165 centiméter, testtömege 2,1–3 kilogramm, a tojó kisebb és könnyebb mint a hím. Teste és lába karcsú és hosszú. Csőre rózsaszín, a hegye mélyfekete. Tollazatának színe fehér és halványrózsaszín, a szárnya felső része sötétrózsaszín, alsó része pedig fekete. A karibi flamingót annak sötétebb árnyalatú és egyöntetű rózsaszín tollazata különbözteti meg a rózsás flamingótól.

Életmódja

Hosszú lábaival a sekély vízben gázolva, horgas csőrével szántja annak felszínét. Dugattyúszerűen mozgatott nyelvével kinyomkodja a vizet és a finom iszapot, az apró rovarok, férgek és moszatok pedig fennakadnak a csőrben lévő finom szűrőlapokon, az úgynevezett lamellákon. Egyik legkedvesebb tápláléka a héjatlan levéllábú rákok (Anostraca) rendjébe tartozó sórák (sóféreg, Artemia salina).

Ha megzavarják, nagy zajjal, a vízen taposva szerzi meg a repüléshez szükséges sebességet. Kinyújtott nyakkal repül. Egy lábon, fejét a testéhez szorítva alszik. Az állatkertekben mindig levágják az egyik szárnyukról az evezőtollakat, hogy ne tudjanak elrepülni.

A legidősebb ismert rózsás flamingó 83 évet élt az ausztráliai Adelaide állatkertben.[1]

Szaporodása

Nagy telepekben, szigetekre rakja iszapból készült fészekkúpját, amelybe 1 tojást tojik, majd 28–31 napig kotlik rajta. A fiókák fészekhagyók, a tojásból kikelve azonnal vízre szállnak.

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük