Az Oroszlánkirály színező – Oroszlánkirály kifestő – nyomtatható kifestők Disney

Ha szeretitek Oroszlánkirály kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható Oroszlánkirály színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző Oroszlánkirály kifestőt, Oroszlánkirály színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc Oroszlánkirály kinyomtatható színezőjét, Oroszlánkirály kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a Oroszlánkirály kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc Oroszlánkirály kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható Oroszlánkirály kifestő és nyomtatható Oroszlánkirály kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő Oroszlánkirály kifestőt és Oroszlánkirály színezőt, sőt Oroszlánkirály kifestő nyomtatható is található, Oroszlánkirály színező és nyomtatható!

Ha tetszettek az Oroszlánkirály színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc Oroszlánkirály színezőit, Oroszlánkirály nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az Oroszlánkirály kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb Oroszlánkirály kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható Oroszlánkirály kifestő és Oroszlánkirály színező itt a weboldalon!

Oroszlánkirály színező – Oroszlánkirály kifestő

Az oroszlánkirály (eredeti cím: The Lion King) 1994-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely az Oroszlánkirály-trilógia első része. A harmadik legnagyobb bevételt hozó animációs film (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind világviszonylatban. A 32. Disney-film rendezői Roger Allers és Rob Minkoff. Az animációs játékfilm producere Don Hahn. A forgatókönyvet Irene Mecchi, Jonathan Roberts és Linda Woolverton írta, a zenéjét Hans Zimmer szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Feature Animation gyártásában készült, a Buena Vista Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés film drámai, filmvígjáték, musicalfilm és. Amerikában 1994. június 15-én, Magyarországon 1994. december 1-jén, felújítással 1995. június 15-én mutatták be a mozikban.

Főszereplője egy fiatal oroszlán, Szimba, aki az afrikai szavannákon megtanulja, hol a helye az „élet körforgásában”, mialatt számos akadállyal megküzd, hogy ő lehessen a törvényes király. Egyes vélekedések szerint Az oroszlánkirály története Tezuka Oszamu az 1960-as években készült Kimba, a fehér oroszlán című animációs sorozatából merít, azonban a készítők tagadják ezen állításokat. Mindazonáltal, a film bizonyos elemeiben párhuzamot mutat Shakespeare Hamlet című drámájával, a bibliai József és Mózes történetével, illetve az 1942-es Bambi című Disney-alkotással. A 2003-as DVD-kiadás tartalmaz egy új jelenetet, amelyben Mufasa magyar hangja Vass Gábor, a kölyök Simbáé pedig Baradlay Viktor.

Az oroszlánkirály zenés film, a dalokat Elton John szerezte, a szövegeket Tim Rice írta, a filmzene pedig Hans Zimmer munkája, amiért Oscar-díjat vehetett át, továbbá a film egyik betétdala is elnyerte az aranyszobrot. A Disney később két kapcsolódó filmet is készített, a történet folytatásaként funkcionáló Az oroszlánkirály 2. – Simba büszkeségét és az első rész közben játszódó Az oroszlánkirály 3. – Hakuna Matatát.

Az Oroszlánkirály története az Afrikában lévő, képzeletbeli Büszke Földén játszódik, ahol Mufasa, egy oroszlán királyként uralkodik a többi állat felett (hagyományosan az oroszlánt tartják az „állatok királyának”). A film kezdetén Rafiki, a mandrill sámán bemutatja Simbát, Mufasa király és Sarabi királynő fiát a Trónszirt körül gyülekező állatalattvalóknak.

Mufasa fivére, Zordon rájön, Simba születésével elvesztette a jogot, hogy a Mufasát követő király ő lehessen, így azt tervezi, hogy megöli Simbát és Mufasát annak érdekében, hogy elfoglalhassa a trónt. Zordon bogarat ültet Simba fülébe azzal, hogy az elefánttemetőről, egy a Büszke Birtok határain túl eső területről mesél neki, ahova Simbának tilos mennie. A kis oroszlán nem engedelmeskedik apja parancsának és elviszi barátját, Nalát (egy lány oroszlánkölyköt) a temetőbe. Itt a kölyköket Shenzi, Banzai és Ed, Zordon hiéna csatlósai kergetik meg, Mufasa azonban megmenti a kicsiket. A király ugyan leszidja fiát, az éjszakában játszadozni kezdenek, Mufasa az égre tekintve pedig elmondja fiának, az összes csillag az égen egy-egy halott király lelke, így ha meghal, akkor ő is oda fog kerülni.

Másnap nyugodt Zordon később egy gnúcsordát üldöztet egy közeli szurdokba, ahol Simba így csapdába esik, Mufasa pedig kénytelen hírmondójával, a szarvcsőrű madár Zazuval fia segítségére sietni. Csakhogy Zordon leüti Zazut, a megfelelő pillanatban pedig lelöki az egyik sziklaszirtről Mufasát a mélybe, megölve ezzel a királyt. Zordon ezután elhiteti Szimbával, hogy a fiatal oroszlánkölyök felelős apja haláláért, és arra ösztönzi, hogy meneküljön el a Büszke Birtok határain túlra. A kis kölyök így önmagát szégyellve, bűnösnek érezve hagyja el apja birodalmát, nagybátyja pedig mindenkivel elhiteti, hogy Simba és Mufasa a gnúcsorda áldozatai lettek, majd a hiénák támogatásával elfoglalja a trónt.

A történtek után a távoli sivatagban két jó barát, Timon, a szurikáta és Pumba, a varacskos disznó rátalál az eszméletlen Simbára, akit kimentenek a keselyűk gyűrűjéből. Egy rövid eszmecserét követően, hogy vajon érdemes-e egy oroszlánnal barátságot kötni, a duó saját mottójuk, a „Hakuna Matata” törvényei szerint neveli fel a kölyköt a dzsungelben.

Később, amikor Simba felnő, összetalálkozik gyermekkori barátjával, Nalával, aki beszámol róla, hogy Zordon zsarnokoskodó, nemtörődöm hozzáállása pusztulást hozott a Büszke Birtokra és átadta a hatalmat a több száz idétlen és erkölcstelen hiénának. Arra kéri Simbát, hogy térjen vissza és foglalja el az őt megillető királyi trónt, de az visszautasítja, hiszen meg van elégedve jelenlegi boldog életével, valamint még mindig bűnösnek érzi magát saját apja halálát illetően. Nala felelősségre vonja, és közli, hogy ez Simba kötelessége.

Azon az éjszakán Simba az égre néz, és felkiált apjához, amikor is feltűnik Rafiki, akit Simba bolondnak hisz. A mandrill azonban a tudás és humor ötvözetével sikeresen meggyőzi Simbát arról, hogy a király lelke máig benne él, majd Mufasa szelleme jelenik meg az égen, és a film egyik legemlékezetesebb jeleneteként megszólítja fiát és emlékezésre készteti. („Emlékezz, ki vagy!”) Simba ezek után úgy dönt, visszatért a Büszke Birtokra.

A törvényes trónörökös Nalával, Timonnal és Pumbával együtt hazatér, majd a trónszirten szembeszáll nagybátyjával, és Mufasa halálának igaz történetére is fény derül, ahogy a meglehetősen magabiztos Zordon megpróbálja Simba ellen hangolni az oroszlánhölgyeket (beleértve Nalát is). Mialatt Timon és Pumba kiszabadítják Zazut, ádáz küzdelem tör ki az oroszlánhölgyek és a hiénák között, mialatt Simba Zordonnal viaskodik. Hadakozásuk közben Zordon megpróbálja minden rosszal a hiénákat vádolni, és végül bevallja az oroszlánok előtt: ő ölte meg Mufasát. A bosszúra éhes Simba a mélybe lökhetné nagybátyját, de mint mondja, ő nem az a fajta. Végül védekezésként lerúgja magáról támadó nagybátyját, aki így mégis csak a mélybe zuhan, lent pedig elfogják a hiénák – akik nem vették szívesen, hogy Zordon őket állította be ellenségnek – és megölik bukott vezetőjüket, majd a vihar által okozott tűzben mind odavesznek. A tűz nemcsak a pusztulást jelentette, hanem a megtisztulást is a bűntől, amit Zordon és hiénái jelentettek. Ezt követően lehulló eső kioltja a tüzet. Ahogy a trónra jogosult király foglalja el a trónszirtet, a Büszke Birtok ismét zöldbe borul és kivirágzik.

A film zárójelenetében Rafiki a magasba emeli Simba és Nala újszülött kölykét, és az élet körforgása így folytatódik…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük