Papagáj kifestő – papagáj színező

Ha szeretitek papagáj kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható papagáj színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző papagáj kifestőt, papagáj színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc papagáj kinyomtatható színezőjét, papagáj kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a papagáj kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc papagáj kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható papagáj kifestő és nyomtatható papagáj kifestő itt a weboldalon!

Ha tetszettek az papagáj színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc papagáj színezőit, papagáj nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az papagáj kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb papagáj kifestők nyomtathatók, színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható papagáj kifestő és nyomtatható papagáj színező itt a weboldalon!

A család mérete nem minden rendszertani felfogás szerint azonos, egyesek alcsaládként ide sorolják a lórikat és a kakadukat is, mások ezeket külön családoknak tekintik. Ez utóbbi álláspont szerint 10 alcsalád, 83 nem és 366 faj tartozik a családba.

Nevezetesek intelligenciájukról: 2008-ban például egy tokiói arapapagáj tett szert hírnévre azzal, hogy fél perc alatt szétszed egy ördöglakatot beszédtevékenységük messze túlmutat a puszta ismétlésen: olykor összetett kérdések megválaszolására is képesek.[2] Díszállatként minden fajból szívesen tartják őket, kétségkívül az egyik legnépszerűbb és legismertebb madárcsalád a világon.

papagáj név az arabbabbagá szóból származik, annak őse pedig egy afrikai nyelv, valószínűleg a Sierra Leonéban beszélt temne(timneh) nyelv pampakaj szava, ami „fecsegőt” jelent, és az ott honos jákópapagáj neve. Az arab kereskedők közvetítésével kerülhetett a madárral együtt neve is számos európai nyelvbe, így az olaszba (papagallo), görögbe(papagasz), németbe(Papagei)

oroszba (попугай) és a magyarba is.Franciául a papagáj neve perroquet (a Pierre személynév becézett formája, tehát „Peti”), ami talán egy hajdani híres példány neve után terjedt el. Innen származik a madár angol parrot neve is.

Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera)

Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera)

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük