Tigris kifestő – tigris színező

Ha szeretitek tigris kifestőt, akkor itt a helyetek! 

Rengeteg otthon is kinyomtatható tigris színezővel várunk Titeket! 

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző tigris kifestőt, tigris színezőt! Nálunk mindenki megtalálja a kedvenc tigris kinyomtatható színezőjét, tigris kifestőjét, melyek mindegyike teljesen ingyenes! Töltsetek le minél több ingyenes gyerek kifestőt, színezőt és élvezzétek a színezést! 

Ezek a tigris kifestős képek ajándékba is tökéletesen megfelelnek, csak válaszd ki az ajándékozott kedvenc tigris kifestőjét! Jó szórakozást a színező választékunkhoz! 

Nyomtatható tigris kifestő és nyomtatható tigris kifestő itt a weboldalon!

Itt megtalálod a megfelelő tigris kifestőt és tigris színezőt, sőt tigris kifestő nyomtatható is található, tigris színező és nyomtatható!

Ha tetszettek az tigris színezők, keress fel minket bátran legközelebb is! Itt mindig megtalálod a kedvenc tigris színezőit, tigris nyomtatható kifestőit! 

Ha van véleményed az tigris kifestőkről, esetleg kérdésed lenne, nyugodtan írd meg nekünk itt, és mi válaszolni fogunk rá! Ha van ötleted, még milyen színezőket, kifestőket látnál oldalunkon szívesen, azt is nyugodtan írd meg! A legjobb tigris kifestők nyomtathatók, tigris színezők nyomtathatók ezen az oldalon várnak! 

Nyomtatható tigris kifestő és nyomtatható tigris színező itt a weboldalon!

tigris(Panthera tigris) a ragadozók rendjébe és a macskafélék családjába tartozó faj. Valamennyi alfaja veszélyeztetett. A tigris a legnagyobb ma élő macskaféle, méretben csak a jégkorszaki amerikai oroszlán és a smilodon múlta felül. A tigrisek méretei és egyéb jellemzői alfajonként változóak. A vadon élő hím tigrisek (a kihalt alfajokat nem beleszámítva) 100 és 306 kg közötti tömegűek, hosszuk a farokkal együtt 220–330 cm (a farok hossza 60–110 cm). Nemi kétalakúság figyelhető meg, a nőstény tigrisek jóval kisebbek, 75–167 kg-ot érhetnek el, hosszuk 215–275 cm.[1] A legkisebb alfaj a szumátrai tigris, a legnagyobb a szibériai tigris és a bengáli tigris.

Elterjedése

A tigris korábban a Közel-Kelettől a Távol-Keletig Ázsia jelentős részén előfordult. Fosszilis adatok szerint a pleisztocén és kora holocén idején még Srí Lanka, Japán és Borneó területén is megtalálható volt. Mára szabadon csak Kínában, Tibetben, Szibériában, Mongóliában, 

Malajziában, Thaiföldön, Nepálban és Indiában lelhető fel.

Élőhelye igen változatos, a trópusi esőerdőkben, a száraz erdőkben, a mangrove mocsarakban és a magas füvű területeken egyaránt megtalálható. A legtöbb tigris erdőkben, illetve füves területeken lakik, amihez bundájuk mintázata is alkalmazkodott. Bár első látásra kirívónak tűnik a fekete csíkozás narancssárga alapon, de a száraz, narancssárgás árnyalatú fűben nagyon jól el tud rejtőzni.

Indokínai tigrisek(Panthera tigris corbetti)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük